Kontakt sa vlasnikom

Rašino selo

Lazarevac, Rudovci

Apartmani
? soba
26 krevet(a)

Cena: 0€/noćenje

Deca su 2-12 godina, bebe do 2 godine

Opis smeštaja

U srcu kolubarske Šumadije, u centru sela Rudovci nalazi se Rašino selo, jedinstven projekat koji predstavlja spoj tradicionalnih i savremenih vrednosti srpske istorije i kulture.Rašino selo, nas vraća korenima i prirodi neprolaznim vrednostima života i tradicije. U njemu se odmaraju oči i duša; slušajući žubor potoka i zvukove vedenice, posmatrajući umetnička dela inspirisana pravoslavnim ikonama čovek postaje plemenitiji i mudriji. Ktior i graditelj Rašinog sela je Raša Stanojlović, čovek neiscrpne energije cenjeni biznismen ogromnog iskustva koji je proputovao, čitav svet, radio na pet kontinenata, ali nijednog trenutka nije zaboravio svoj narod i zavičaj.
Gradeći Rašino selo imao je cilj - da svoju ljubav prema Srbiji podeli sa svim ljudima dobre volje i zaljubljenicima u, selo srpsku kulturu i tradiciju. U Rašinom selu se izdvajaju tri celine: Prva izgrađena od drveta i kamena kroz koju protiče reka Peštan, predstavlja svetovni život.Kroz ulicu zvanu Rašina čaršija u kojoj su prikazani zaboravljenji alati. Druga celina, u kamenu, je spoj sportskog rekreativnog i duhovnog; monumentalnošću objekta vraća nas u srpsku srednjovekovnu kulturu; Zid Radosti (visok 5 metara) je ujedno i osnovna ideja celog projekta Rašinog sela, gde se prikazuje i ljubav i toplina sela.  Hotel za konje Lasta (prvi objekat takve vrste na Balkanu, možda i u Evropi), Otvorena pozornoca za održavanje kulturnih manifestacija, pored toga u Rašinom selu se nalaze i pomoćni objekati: Toranj Himalaji-najviša drvena građevina u Šumadiji, mlekar  manježi za konje, srpski vajati: Babin vajat, Vajati blizanci, Ming Ming vajati  su izuzetno komforni apartmani koji pružaju svu udobnost. 
Treću celinu Rašinog sela čine: Hotel RAS izgrađen u srednjevekovnom stilu. Vodenica za mlevenje brašna od koga se mese i u restoranu služe pogačice i hleb, dva kamena bunara, zatvoren bazen (u izgradnji), restoran-muzej kačara, biblioteka muzejskih eksponata. Posebnu draž ovoj celini daje prirodni potok koji protiče pored amfiteatra Akropoljis. U Rašinom selu se još nalazi amfiteatar Akropoljis, toranj Himalaji, dućan, čajdžica, kafe poslatičarnica sala za rekreaciju-GYM, zatvoreni parking. U svakoj celini se nalaze i kavezi sa životinjama. 
Opremljenost
Internet
TV
Klima
Centralno grejanje
Domaće životinje
Restoran
Igralište
U blizini
Planina
Reka
Zatvoreni bazen
Ogledna farma
Struktura smeštaja
Broj soba
Struktura nije navedena
Cene
Usluga samo na upit
Destinacije

Lokacija

Geografske koordinate objekta:

Geografske koordinate nedostaju. Prikaz mape nije moguć.

Utisci i ocene

Ako ste bili korisnik proizvoda/usluga u ovom domaćinstvu, budite prvi koji će drugim posetiocima preneti svoj doživljaj!

Slični smeštaji

Domaćinstvo Vujnović

Domaćinstvo Vujnović

11€/noćenje sa dor.

Lazarevac, Dren

Smeštaj Kosovac

Smeštaj Kosovac

15€/noćenje

Mladenovac, Mladenovac

Etno selo Babina reka

Etno selo Babina reka

25€/apartman

Lazarevac, Trbušnica

Image