Med i pčelinji proizvodi - Zora Jevtić

Ljubovija, Crnča

Seosko domaćinstvo
Poljopriv./zanatski proizvodi

Tradicionalni proizvođači

Za dodatne informacije u vezi poljoprivrednih i/ili zanatskih proizvoda potrebno je da direktno kontaktirate domaćinstvo/proizvođača.

Opis proizvoda

Opis proizvoda:

MED I CIMET - Preporučuje se prvenstveno za jačanje imuniteta, a naročito osobama sa povišenim horesterolom u krvi.

Ova kombinacija ima odlično dejstvo odbrane od infekcija. Čisti arterije, stoga umanjuje mogućnost pojave srčanih bolesti. Cimet i med imaju aktibakterijsko dejstvo u infekcijama mokraćne bešike i bakterijskog cistitisa. Poboljšava varenje, umanjuje nadutost i gasove. Ovo je odlična kombinacija za upotpunjavanje dijete, jer sagoreva masti i sprečava napade gladi. Sprečava pojavu akna i bubuljica.

MED I KAKAO - Preporučuje se prvenstveno za jačanje imuniteta, a naročito deci i osobama sklonim anemiji. Kakao nije samo ukusan, već je i jako bitan za ljudsko zdravlje. Poboljšava krvnu sliku. Snižava krvni pritisak. Ova kombinacija predstavlja štit od moždanog udara i srčanih bolesti.

MED I ORASI  - Preporučuje se prvenstveno za jačanje imuniteta, a jako dobro se pokazao kao efikasan preparat u prevenciji kardiovaskularnih bolesti. Obezbeđuje organizmu sve neophodne vitamine, mineralne materije, belančevine, masti, ugljene hidrate i još mnogo toga. Regulišu normalnu funkciju prostate i poboljšavaju potenciju. Regulišu krvni pritisak i glavobolju.

MED, ĐUMBIR I BELI LUK - Preporučuje se prvenstveno za jačanje imuniteta i prevenciju virusnih infekcija, prehlade i gripa. Snažan je detoksikant organizma, a pomaže i oslobađanje masnih naslaga. Preporučuje se kod upale grla, kašlja, astme, lošeg varenja, bola u stomaku kod dece, kod artritisa.

MED I POLEN - Mešavina meda i polena je poznata kao eliksir zdravlja i dugovečnosti. Preporučuje se za jačanje imuniteta i poboljšanje opšteg zdravlja. Korisna je za pacijente u postoperativnom periodu. Pomažu u lečenju hronične upale jetre, čira, oboljenja prostate i kod malokrvnosti. Regulišu metabolizam, cirkulaciju. Izbacuju štetne materije iz organizma. Sadrži i brojne asencijalne aminokiseline,odnosno one koje organizam ne stvara sam.

MED I SEME KOPRIVE - Najčešće se preporučuje kod anemije, ali i kod poboljšanja opšteg stanja organizma. Poboljšava kvalitet krvi, čisti krvne sudove, ali i jetru. Ima antibakterijska i antivirusna svojstva, sprečava često noćno mokrenje. Pomaže kod poboljšanja funkcije štitne žlezde. Otklanja umor, naročito prolećni umor i alergiju.

MED I SUVO VOĆE - Suvo voće prepuno korisnih sastojaka, kao što su belančevine, vitamini, minerali, vlakna. Savršeno „greje“ i štiti organizam od hladnoće, jer obezbeđuje dodatnu energiju. Odlično je i za osobe koje imaju povišen holesterol. Nadoknađuje deficit vitamina, posebno u zimskom periodu, sezoni gripa i prehlada. Sadrži magnezijum, mineral protiv stresa, vitamine B kompleksa za jake nerve i oligoelement gvožđe za vitalnost. Zbog intenzivnog žvakanja suvo voće na ovaj način podstiče varenje, kao i cirkulaciju u predelu glave. 

MED ULJANE REPICE - Izrazito kremast, vrlo brzo kristališe u fine, sitne kristale. Bele je boje, bogat polenom, vitaminima i minerlima i veoma lako se vari. Odličnog je kvaliteta i ima snažna antibakterijska svojstva.

LIVADSKI MED - Potiče od raznih cvetnih vrsta biljaka. U zavisnosti od kojih biljaka med potiče, boja, ukus i miris mogu varirati. Boja mu je od svetlo žute i crvenkaste do tamnijih nijansi. Zbog svog raznovrsnog i bogatog sastava livadski med se od davnina koristi u narodnoj medicini kao pomoćno lekovito sredstvo. Blagotvorno deluje u lečenju stomačnih, crevnih, plućnih i bubrežnih oboljenja, a naročito bolesti srca i krvnih sudova. Povoljno utiče i na osobe kojima je potreban oporavak i dodatna energija

BAGREMOV MED - Med izuzetno blagog ukusa i mirisa, boja varira od svetlo žute, preko zlatne do svetlo zelene. Deluje umirujuće na čitav organizam, podražava rad creva i želudca, čisti jetru, koristan je i za respiratorne organe. Preporučuje se deci i rekovalscentima.

MED U SAĆU - Ukusniji od tečnog meda jer ima nakiseo ukus od sačuvanih organskih kiselina u saću. Ostaju očuvana i etarska ulja biljaka sa kojih pčele sakupljaju nektar pa mu je i aroma bogatija i intenzivnija.

Žvakanjem voska sa medom u naš organizam unosimo biološki vredne materije koje se u njemu nalaze, na primer vitamin A. Doprinosi se takođe i dezinfekciji usne duplje, smanjuje se pojava karijesa, čiste se zubi. Delotvorno je i protiv naslaga kamenca i za saniranje upaljenih desni.

SAĆE U MEDU - Sadrži sve korisne sastojke koji su sadržani i u drugim pčelinjim proizvodima: medu, polenu i propolisu. Svojim sastojcima, ovaj proizvod blagotvorno deluje na sluzokožu disajnih puteva. Saće u medu je odlično sredstvo, kako za prevenciju, tako i za lečenje prehlade.

PROPOLIS KAPI - Propolis ima gorak ukus i specifičan miris, a boja varira od žutozelene, preko smeđe, pa do tamno crvene. Primenjuje se u preventivi kod upalnih procesa uha, grla, nosa, usne duplje, gornjih disajnih puteva, za podizanje opšte otpornosti organizma.

Propolis kapi deluju kao antioksidanti, a imaju i anestetičko, antiseptičko i antibiotičko dejstvo.

Odlične su u borbi protiv parazita i gljivica. Koriste se za lečenje sinusa i disajnih organa, za upalu grla, desni i usne duplje, za lečenje migrene i glavobolje, za čir na želudcu, za zarastanje rana i za poboljšanje opšteg zdravstvenog stanja organizma.

MED, LEŠNIK, BADEM I ORASI - Preporučuje se prvenstveno za jačanje imuniteta, a naročito osobama sa povećanim umnim i fizičkim radom. Ova kombinacija poboljšava potenciju. Bogato je vitaminima, magnezijumom i vlaknima, zbog čega njihovo konzumiranje ima veliki značaj za poboljšanje opšteg stanja organizma. Smanjuje stres i štiti mozak, čuva srce i snižava holesterol.

MED, SEME BUNDEVE I BRUSNICA - Preporučuje se prvenstveno za jačanje imuniteta, a pogotovo za izbacivanje viška tečnosti iz organizma. Savetuje se ljudima obolelim od reume, gihta, zapaljenja bubrega ili bešike. Efikasno i neškodljivo sredstvo protiv dečjih glista i pantljičare. Olakšava tegobe obolelih od prostate koji treba da ga jedu svakodnevno. Ova mešavina pomaže ljudima obolelim od eschericnia coli, pomaže obnavljanje stanica za vid, čisti prostatu. Pospešuje seksualne potrebe kako kod žena, tako i kod muškaraca.

ZELENI ORASI U MEDU - Koriste se za imunitet, mogu biti od koristi kod hipotireoze i za ravnotežu hormona, obnavlja ćelije i eliminiše dejstvo toksina. Ova mešavina je puna joda i vitamina C te pomaže kod anemije i pravilnog rada štitne žlezde.

MED I PROPOLIS - Antibakterijski, antivirusni, antioksidativni, protivupalni učinak ove mešavine svakodnevnom preventivnom upotrebom ojačačaće imunološki sistem.

Destinacije

Lokacija

Geografske koordinate objekta:

Geo. širina/dužina: 44.278793, 19.285537

Utisci i ocene

Ako ste bili korisnik proizvoda/usluga u ovom domaćinstvu, budite prvi koji će drugim posetiocima preneti svoj doživljaj!

U blizini

Kuća u Čitluku

Kuća u Čitluku

5€/noćenje

Ljubovija, Čitluk

Etno selo Vrhpolje

Etno selo Vrhpolje

12€/noćenje

Ljubovija, Vrhpolje

Apartmani "Kapetana luka"

Apartmani "Kapetana luka"

50€/apartman

Ljubovija, Vrhpolje

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image