Kontakt sa vlasnikom

Rajačke pimnice

Negotin, Rajac

Turistički kompleks
3 soba
7 krevet(a)

Cena: 12€/grupni ručak

Deca su 2-12 godina, bebe do 2 godine

Opis smeštaja

Rajačke pimnice nalaze se na bregu poznatom kao Belo brdo, dva kilometra od sela Rajac, udaljenog 24km od Negotina. Pimnice su jedinstveni arhitektonski kompleks vinskih podruma nastao od polovine 18. veka do tridesetih godina prošlog veka, kada ih je bilo ukupno 365. Gradjene su od tesanog kamena i od brvana. Ukopane su dva metra u zemlju kako bi temperatura vrlo malo varirala tokom godine.

U tom jedinstvenom kamenom gradu oduvek je stanovalo vino. Generacija za generacijom Rajcana, gaji istu strast I ljubav prema vinu. Svaki domacin sela Rajac, pravi 'Božiji nektar' iz jednog od najsuncanijih predela u zemlji, cuva se I neguje u jedinstvenim kamenim pimnicama. Tajna ovog podneblja je vinova loza koja iz prirode uzima ono najbolje. Nadaleko poznato vino crna tamjanika je kažu I najtrazenije a kao takvo je opevano u pesmama ovog kraja. Tvrde da ga je pio I sam hajduk Veljko.

Budite nasi gosti u Pimnici C`est La Vie !

Uz domacu kuhinju i vrhunska vina u ponudi imamo i smestaj.

Najavite Vaš dolazak a mi ćemo Vam omogućiti :

tradicionalnu kuhinju u etno ambijentu Pimnice , degustaciju više vrsta vina i rakija,obilazak pimnica i čuvenog starog groblja,prenoćište u seoskom domaćinstvu,tokom letnjih dana kupanje na plaži reke Timok,učestvovanje u berbi grožđa Rajačkog vinogorja,turističkog vodiča koji će Vas uvesti u priču tajanstvenih pimnica.

Naše "Seosko turističko domaćinstvo C`est La Vie" raspolaže sa :

- Seoskom kućom za prenoćište kapaciteta za 12 osoba

u kategorisanom smeštaju sa 2 , ocenom 9,7 nasih gostiju na Booking sajtu

- Pimnicom C`est La Vie u kojoj pripremamo ručak ili večeru za manje grupe (kapacitet 20 gostiju)

-Pimnicom C`est La Vie 2

Prostor za sve vrste slavlja i proslava-Pimnica C`est La Vie 2

Idealan ambijent za promociju i reklamiranje Vašeg poslovanja. Reklamirajte svoj biznis, udruženje ili brend iz oblasti turizma, vinogradarstva, vinarstva, tradicije, istorije, kulture .... Organizujte team building,seminar,izlet..

Ručak ili večera u nasoj Pimnici C`est La Vie 2 za veće grupe (kapacitet od 60 gostiju).Po Vašoj želji možemo organizovati i živu muziku i učiniti vaš boravak kod nas što prijatnijim.

Dobro nam došli...

Opremljenost
Internet
TV
TA grejanje
Kuhinja
Parking
Peškiri
Etno restoran
Organizacija događaja
U blizini
Reka
Timok
Verski objekat
Istorijski lokalitet
Rajacke pimnice
Struktura smeštaja
Broj soba
1
1-krevetne
2
3-krevetne
Cene
10
Noćenje (po osobi)
13
Noćenje sa doručkom
23
Polupansion
33
Pun pansion
50
Apartman
12
Ručak za grup. dnevne posete
Destinacije

Lokacija

Rajačke pimnice (ili, kako ih takođe zovu - Rajačke pivnice) nalaze se na brežuljku pored sela Rajac, nedaleko od Negotina(25km), u istočnoj Srbiji. U pitanju je pravo malo selo sastavljeno od tradicionalnih kamenih kućica, koje služe isključivo za proizvodnju i čuvanje vina. Rajačke pimnice su jedinstvene po tome što, iako po svemu nalikuju na selo, u njima niko ne živi tokom cele godine. Svaka kuća predstavlja vinski podrum, čiji vlasnici žive u selu Rajac, koje se nalazi na 15ak minuta hoda od pimnica.

Geografske koordinate objekta:

Geo. širina/dužina: 44.0976966, 22.5495721

Utisci i ocene

Ako ste bili korisnik proizvoda/usluga u ovom domaćinstvu, budite prvi koji će drugim posetiocima preneti svoj doživljaj!

Slični smeštaji

Pansion Dušica

Pansion Dušica

8€/noćenje

Bor, Brestovačka Banja

Pimnica C`est La Vie

Pimnica C`est La Vie

12€/grupni ručak

Negotin, Rajac

Ljubicine Kolibe

Ljubicine Kolibe

8€/noćenje

Majdanpek, Golubinje

Vikendica Vlaole

Vikendica Vlaole

5€/noćenje

Majdanpek, Vlaole

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image