Zlatiborski Katuni

  • Vrsta smeštaja:Brvnare i vajati
  • Oblik turizma:Seoski turizam
  • Vrsta ponude:Smeštaj
  • Raspoloživost:Radi cele godine
  • Najam apartmana:30
Cena: 30Najam apartmana

Katun je autentična, drvena, zlatiborska kuća. Katuni su se vekovima, u zlatiborskom kraju, gradili od stolovaša, borova starih sto i više godina, kako bi odoleli oštrim vremenskim uslovima.

Naš katun je autentična zlatiborska kuća, moderno opremljena i prilagođena potrebama savremenog čoveka.

Dnevni boravak sa ulaznim hodnikom je prostran i veoma prijatan za druženje sa porodicom i prijateljima. Prostor u kome vladaju prirodni materijali, drvo, kamen, koža i kovano gvožđe odišu toplinom i posebnim mirisima. Udobna ugaona garnitura sa koje se pogled pruža na vatru u kaminu i televizor, može se razvući i pretvoriti u dodatni krevet za dve osobe.

Vatra u peći, u hladnim zimskim noćima pucketa i stvara nezaboravan ambijent. Kuća je opremljena i mermernim pločama, za goste kojima više odgovara ovakav način grejanja.

Kuhinja koja je opremljena svim potrebnim elementima i sudovima.

Trpezarijski sto okuplja porodicu i prijatelje, a ako se na njega iznesu zlatiborski specijaliteti, zagarantovan je dobar provod i zadovoljenje svih čula.

Kupatilo je moderno, sa svim potrebnim elementima, ljupko, u skladu sa ostatkom kuće.

Stepenište izrađeno od drvenih talpi i kovanog gvožđa vodi na galeriju, posebnu prostoriju za spavanje i odmor. Sadrži dva standardna i jedan bračni krevet. Prostora za odlaganje stvari ima dovoljno. Prozori u krovu, omogućavaju dobro osvetljenje, ali i lep pogled na zlatiborske bregove.

Trem koji se pruža sa dve strane kuće, omiljeno je mesto boravka, posebno u letnjem periodu. Sa njega se pruža pogled na Ribničko jezero, ski staze na Torniku i zlatiborske proplanke i brda. Vetar uvek ćarlija, a pored mirisa borova, kojima je kuća okružena, u vazduhu se, često može osetiti miris mora koji sobom nosi ,,Ruža vetrova“.

Prostrano, ogradjeno, dvorište pruža mir i sigurnost roditeljima male dece kao i vlasnicima kućnih ljubimaca.

Vrata naše kuće su uvek otvorena dragom gostu!


Tip domaćinstva: Turističko

Aktivnosti

Ljubitelji pecanja mogu prošetati do Ribničkog jezera ili pecati u Rzavu. Pobornicima lova na raspolaganju je lovište Čavlovac koje se graniči sa imanjem, kao i nadaleko poznata hajka na vukove koja se tradicionalno održava krajem februara. Zaljubljenicima u zimske sportove dostupan je savremeni ski centar Tornik. U neposrednoj blizini Tornika i Ribničkog jezera, kao i centra Zlatbora, na sredini puta, predstavlja odličnu destinaciju za svakog putnika namernika i čoveka koji uživa u prirodi i od nje traži mir i odmor!

Jezici u objektu

Srpski, English, French

Opremljenost

Pomoćni ležaj, kuhinja, tv, grejanje na struju, loži se u sobi, primaju kućne ljubimce, roštilj.

U okolini

Planina, reka, jezero, otvoreni bazen, zatvoreni bazen, sportski teren, biciklistička staza, pešačka staza, verski objekat, istorijski lokalitet, ogledna farma, banja.
1-krevetne 2-krevetne 3-krevetne Višekrevetne
Sobe sa zajedničkim kup. - - - -
Sobe sa kupatilom - - - -
Apartmani - 1 - 1

Ukupan broj ležaja: 6

Detalji lokacije

Brvnara se nalazi uz asfaltni put, pa je smeštaj dostupan tokom cele godine. Imanje je okruženo prelepom prirodom, pogled se prostire ka vrhu Tornik i Ribničkom jezeru, koji su na dohvat ruke i do kojih se može doći rekreativno pešice ili biciklom. U blizini se nalazi nekoliko prirodnih izvora vode.

Geografske koordinate domaćinstva:

Geo. širina: 43.698392 - Geo. dužina: 19.6627

Ova ponuda nema turistički program.

Kontakt

Izvršite upit za smeštaj u ovom objektu.

Pokrovitelji