Eko imanje Glogovac

  • Vrsta smeštaja:Seosko domaćinstvo
  • Oblik turizma:Seoski turizam
  • Vrsta ponude:Smeštaj i usluži. hrane i pića
  • Raspoloživost:Radi cele godine
  • Noćenje:13
  • Noćenje sa dor.:17
  • Polupansion:23
  • Pun pansion:30
  • Ručak za grup. dnev. posete (po osobi):14
Cena: 13Noćenje
U oazi mira, u srcu Šumadije nalazi se selo Kamenica. Selo je smešteno između planine Rudnik i rečica Kamenice i Gruže. Ušuškano u moru zelenila, livada i šuma nalazi se zaseok Glogovac po kome je naš turističko-rekreativni kompleks dobio ime.
Na preuređenom seoskom domaćinstvu sa objektima građenim isključivo ekološkim materijalima, na plodnoj gružanskoj zemlji pružamo usluge aktivnog turizma, ekološki zdravu hranu, atmosferu punu mira i relaksacije, preko 12 vrsta masaže, saunu na drva...
Profesionalno obučeni vodiči kroz prirodu, majstori u spremanju jela iz prirode otkriće vam nove dimenzije u kulinarstvu. Jela spremljena na tradicionalni način, vegetarijanska, makrobiotička i veganska jela uz vaše puno učešče. Sva jela su od ekološki čistih namirnica, odgajenih na potpuno prirodan način, bez herbicida, pesticida i veštačkih đubriva.
Potrudili smo se da spojimo sve ono što smo smatrali interesantnim za ljude koji su spremni za avanturu, druženje, ljude koji žele da nauče nešto novo na način koji izlazi iz stereotipa seoskog turizma. Dođite da doživite nešto o čemu ćete pričati i čega ćete se sećati.

Tip domaćinstva: Turističko

Kategorija: 4

Karakteristično za ponudu

Posle svih dnevnih aktivnosti čeka vas ekskluzivna sauna na drva, masaža i terapija od licenciranog manuelnog terapeuta i fizioterapeuta.

Proizvodi koji se mogu kupiti

Med, rakija, čajevi, sapuni.

Aktivnosti

Pod aktivnim odmorom podrazumevamo različite aktivnosti-školu jahanja, jahačke izlete, terensko jahanje, pešačenje, upoznavanje sa samoniklim jestivim biljkama, gljivama, obukom u snalaženju u prirodi, foto safari, spremanje jela od samoniklih jestivih biljaka i gljiva, uživanje u tradicionalnim jelima na način na koje su ga pripremale naše bake.

Jezici u objektu

German, English

Opremljenost

Kuhinja, internet, domaće životinje, sauna, masaža.

U okolini

Planina, otvoreni bazen, sportski teren, biciklistička staza, pešačka staza, verski objekat.
1-krevetne 2-krevetne 3-krevetne Višekrevetne
Sobe sa zajedničkim kup. - - - -
Sobe sa kupatilom - 4 - -
Apartmani - - - -

Ukupan broj ležaja: 8

Detalji lokacije

Tačno na sredini regionalnog puta Kragujevac-Gornji Milanovac, na obroncima planine rudnik u selu Kamenici stižete asfaltnim putem iz pravca Kragujevca i Gornjeg Milanovca za oko 30 minuta. U srcu pitome Šumadije u čistoj nezagađenoj prirodi smešteno je naše domaćinstvo Glogovac

Geografske koordinate domaćinstva:

Geo. širina: 44.035441 - Geo. dužina: 20.502669

Na našem imanju u Kamenici u srcu Šumadije omogućili smo vam upoznavanje ovog kraja u sedlu. Za iskusne jahače postoji mogućnost terenskog jahanja. Od aprila do novembra možete se priključiti našim poznatim trailovima Šumadija trail, Nomad trail i Wildplants trail. Zajedno sa našim gostima iz celog sveta doživite fascinantne prizore koje nudi ovaj kraj. Ovde se traži kondicija i iskustvo.

Za one koji su iskusni i nemaju vremena za naše trailove koji traju 8 dana, nudimo vam mogućnost jahanja stop&ride;. To podrazumeva da gosti koriste naš smeštaj, sami osedlavaju i brinu se za konje, sami odlaze u prirodu i vraćaju se. Svi naši konji su utrenirani i jednim okretom se vraćaju kući ukoliko se to od njih traži.
Časovi jahanja na našem imanju su takodje veliko zadovoljstvo. U kratko vreme naši gosti dobiju sve informacije i naše dugogodišnje iskustvo velikodušno dajemo jahačima koji žele savladati taj prelepi sport. Za one najmanje tu je naša poni Milka i naša najmirnija kobila Masha.
Za decu i odrasle sa posebnim potrebama jahanje je besplatno ukoliko koristite naš smeštaj.
Želimo vam da se kod nas ugodno osećate i da naš dom bude vaš dom. Korisćenjem naših usluga omogućujete dalji razvoj našeg imanja.
Termini terenskog jahanja za 2016-tu:
Šumadija-Trail
Maj 21 - 28
Juni 04 - 11
Juni 18 - 25
Juli 02 - 09 Puna Sezona
Juli 16 - 23 Puna Sezona
Juli 30 - August 06 Puna Sezona
Avgust 13 - 20
Avgust 27 - Septembar 03
Septembar 10 - 17
Wildplant-Trail

April 09 - 16
Maj 07 - 14
Septembar 24 - Oktobar 01
Oktobar 08 - 15
Nomad-Trail

April 23 - Maj 03
Oktobar 22 - Novembar 01.

Kontakt

Izvršite upit za smeštaj u ovom objektu.

Pokrovitelji