Biser Lopatnice

  • Vrsta smeštaja:Apartmani
  • Oblik turizma:Seoski turizam
  • Vrsta ponude:Smeštaj i usluži. hrane i pića
  • Raspoloživost:Radi cele godine
  • Polupansion:18
  • Pun pansion:21
  • Ručak za grup. dnev. posete (po osobi):5
Cena: 18Polupansion

Poželeli ste miran odmor u tišini prirode, da se budite uz cvrkut ptica i spavate uz zvuk žubora planinske rečice? Možda ipak želite aktivan odmor, šetnje na čistom planinskom vazduhu ili vožnje biciklom živopisnim stazama brdovitog krajolika? Uz ljubazne domaćine vedrog duha, prelepu prirodu, zdravu hranu, doživećete pravu porodičnu atmosferu i poneti predivne utiske iz Lopatnice.

Etno selo "Biser Lopatnice" nalazi se na ulasku u selo Lopatnica i udaljeno je 25km od Kraljeva. Na Ibarskoj magistrali Kraljevo-Raška na 20km nalazi se selo Bogutovac. Od skretanja u Bogutovcu na 5km nalazi se etno selo "Biser Lopatnice". Smešteno je na izuzetno lepom mestu uz samu reku Lopatnicu i okruženo je mirisnim livadama i četinarskim šumama.

Čitav ovaj kraj se nalazi na 300-500m nadmorske visine ušuškano između planina Troglav, Čemerno, Željin i Stolovi. Ovo podneblje odlikuje se umerenom kontinentalnom klimom, bez jakih vetrova i magle kao i bez naglih promena vazdušnog pritiska, kao i mineralnim lekovitim izvorima.

Imate priliku da uživate u prelepim krajolicima, šetate mnogobrojnim šumskim i planinskim stazama, vozite bicikle, kupati se u bazenu ili u reci leti, pecate i lovite po okolnim planinama, jašete konje, oprobate se u streličarstvu ili u ekstremnim avanturama kao paraglajding ili rafting Ibrom.

Uz tradicionalno srpsko gostoprimstvo u prelepom ambijentu etno restorana ili Vaše terase bićete posluženi domaćom hranom koja se sprema u našem ognjištu sa proizvodima iz ovog okruženja (rakija, slatko, sir, kajmak, čvarci, proja, kačamak, sarma, jagnjetina ispod sača, salčići...)

 

BRVNARA 1

Prostor: 48m2
Prizemlje: Dnevna soba opremljena TV-om, klimom i Wi-Fi internetom sa dva pomoćna ležaja, kuhinjom i kupatilom sa tuš kabinom. Centralno grejanje na pelet.
Sprat: Jedna soba sa francuskim ležajem i jedna dvokrevetna soba, obe sa pogledom na bazen.

BRVNARA 2

Prostor: 48m2
Prizemlje: Dnevna soba opremljena TV-om, klimom i Wi-Fi internetom sa dva pomoćna ležaja, kuhinjom i kupatilom sa tuš kabinom. Centralno grejanje na pelet.
Sprat: Jedna soba sa francuskim ležajem i jedna dvokrevetna soba, obe sa pogledom na bazen.

BRVNARA 3

Prostor: 68m2
Prizemlje: Dnevna soba opremljena TV-om, klimom i Wi-Fi internetom sa trosedom na razvlačenje. Spavaća soba ima jedan francuski ležaj. Potpuno opremenljena kuhinja. Kupatilo sa tuš kabinom. Centralno grejanje na drva.

 


Tip domaćinstva: Turističko

Aktivnosti

Bogutovačka Banja je poznata po ,,čudotvornoj lekovitosti“ i kao ,,neuro Banja“, ,,raj za živce“, ,,izvor novog života“. Smeštena je na šumovitim ograncima planine Troglav na 520m nadmorske visine, sa nezagađenom životnom sredinom i lekovitom mineralnom vodom temperature od 25 do 27 stepeni Celzijusa. Postiže odlične rezultate u lečenju neuropsihijatriskih oboljenja, funkcionalnih oboljenja srca i krvnih sudova, pojedinih reumatskih oboljenja, pojedinih oboljenja organa za varenje...Mataruška Banja nalazi se u prostranom šumovitom parku, na desnoj obali Ibra, okružena obroncima planina Stolovi i Čemerno. Poseduje termomineralne izvore vode temperature od 42 do 51 stepen Celzijusa sa dosta sumpora i drugih minerala i odlična je za lečenje reumatskih obolenja, ginekološka oboljenja, neurološka obolenja, obolenja perifernih krvnih sudova.

Opremljenost

Pomoćni ležaj, kuhinja, tv, klima, internet.

U okolini

Planina, reka, sportski teren, pešačka staza, verski objekat, istorijski lokalitet, banja.
1-krevetne 2-krevetne 3-krevetne Višekrevetne
Sobe sa zajedničkim kup. - - - -
Sobe sa kupatilom - - - -
Apartmani - - - -

Ukupan broj ležaja: 15

Detalji lokacije

Etno selo "Biser Lopatnice" nalazi se na ulasku u selo Lopatnica i udaljeno je 25km od Kraljeva. Na Ibarskoj magistrali Kraljevo-Raška na 20km nalazi se selo Bogutovac. Od skretanja u Bogutovcu na 5km nalazi se etno selo "Biser Lopatnice". Smešteno je na izuzetno lepom mestu uz samu reku Lopatnicu i
Dragan - 04.10.2016

Lepo, opusteno, izvrsno za odmor I razonodu. Kada zelite da pobegnete od guzve, to je idealno mesto.


TS - 16.07.2016

Prelepa priroda, dobra hrana i ljubazni domaćini. Početak ideje koja će biti prelepa kada se realizuje, ali ni u čemu nd zaostaje ni u samom začetku. I pravi, zaista biser Lopatnice je gospođa D, koja nas je hranila, družila se sa nama. Sve u svemu, divno.


Vladimir - 24.06.2016

Prelepa priroda, izuzetno dobar smeštaj, ljubazni domaćini i naravno dobra hrana kod Cvela. Prezadovoljni smo i žao nam je što nismo mogli ostati još koji dan. Sve preporuke...


Srednjevekovni Grad Maglič, udaljen 10 km

Srednjevekovni Grad Maglič sagradio je Kralj Uroš, sin Stefana Prvovenčanog i unuk velikog župana Stefana Nemanje, rodonačelnika Nemanjičke dinastije u prvoj polovini 13 veka. Svoju nevestu, Francusku princezu Jelenu Anžujsku, koja je u Srbiju stigla oko 1250. godine, dočekao je darovima i ljubavlju, kakva nije zabeležena u istoriji kraljevskih dinastija. Sa svojim podanicima zasadio je klisuru Ibra plavim jorgovanima da procvetaju kada u njegovu Srbiju stigne Jelena Anžujska. Ovaj kraj od tada ostade kao Jelenina i Uroševa ,,Dolina jorgovana“.
Manastir Žiča, udaljen 20 km

Izgradnja velike zadužbine prve srpske dinastije, Nemanjića, počela je 1206. godine. Tu su se odvijali presudni događaji za našu srednjevekovnu istoriju - od proglašenja Save Nemanjića za prvog arhiepiskopa (1219), preko održavanja crkveno-državnog sabora (1221) - do krunisanja vladara dinastije Nemanjića. Sveti Sava je iz Studenice u Žiču preneo mošti brata i kralja Stefana Prvovenčanog, tada proglašenog za svetitelja.
Manastir Studenica, udaljen 45 km

Manastir Studenicu sagradio je Stefan Nemanja, rodonačelnik dinastije Nemanjići. Crkva je građena u periodu od 1183 do 1196. godine, dok je njeno oslikavanje završeno 1209. godine. Godine 1208. Nemanjino telo položili su u kameni sarkofag Bogorodičine crkve njegovi sinovi sv.Sava, Stefan i Vukan. Studenica je bila i ostala najznačajniji među svim srpskim manastirima.

Kontakt

Izvršite upit za smeštaj u ovom objektu.

Pokrovitelji