Novosti

Strani turisti su ovde domaći, a mi ih tek upoznajemo. Da li biste proveli odmor ovde?

16.11.2016

 

Ako živite u gradu, primetili ste kako se jesenji oblaci brzo stope sa sivilom asfalta, zgrada i automobila. I nije baš neki prizor, zar ne?  

Ali zato na selu... 

Tu je priča skroz drugačija. Pogledajte samo kako izgleda naša Stara planina i biće vam jasno. Odmorićete pogled u nijansama žutecrvene narandžaste. A na sve strane širi se mirisi zrelih jabuka, krušaka, mirisnog bilja i domaćeg ajvara.

 

Foto: Peđa Jovanović

 

Domaćini su se ovog puta posebno potrudili. Žele da vam pokažu kako se zaista uživa u seoskoj idili. Žele da vas odvuku iz gradske vreve i gužve i ugoste u svojim toplim brvnarama i domaćinstvima uz tradicionlane domaće specijalitete. 

Mi vam ovog puta izdvajamo top 5 predloga za krakte odmore, a vi izaberite po vašoj meri. 

 

1. Etno selo Sunčana reka

Koliko je autentično i zanimljivo ovo etno selo i njegov krajolik najbolje vam govore činjenice da je naš proslavljeni režiser Zdravko Šotra ovde snimio svoje 3 velike serije. Sa druge strane glumac svetskog glasa Robert de Niro zadržao se 60-ih godina prošlog veka baš na ovom mestu. Očaran lepotom predela i samom rekom Drinom, svoju ćerku nazvao je baš tako - Drina. 

Ovo je nesvakidašnje etno selo u kome možete spavati u tradicionalnim srpskim kućama ali i u izvornim nastambama sojenicama na krevetima od slame i drveta. Krajnje zanimljivo. Ovde možete pogledati o čemu pričamo.

 

 

2. Moravski konaci 

Turistička organizacija Srbije dodelila im je ove jeseni nagradu za najbolj smeštaj u Srbiji - Turistički cvet.

I zaista, iznenadiće vas njihova priča. Na prostoru gde je niklo etno selo, nekada je bilo močvarno zemljište, pa čak i dvilja deponija, koju su ovi vredni ljudi rasčistili i pripremili tlo za ovaj neverovatan kompleks. Želeći da sačuvaju izgled tradicionalnog srpskog sela, preneli su autohtone srpske kuće iz zapuštenih sela Srbije i ponovo ih sklopili na ovom mestu.

Naravno, tu je i pravi etno restoran izgrađen od prirodnih materijala kamena, drveta i stakla sa domaćim specijalitetima, kao i jezero sa 9 ostrva po kome možete ploviti drvenim čamcima.

Dakle jedna zaokružena ponuda sa dosta sadržaja. O svemu saznajte na ovom linku.

 

 

 

3. Planinska kuća Tara

Ako ste ipak planinarski tip, onda je Tara pravi izbor. Njena netaknuta priroda i neukrotiva lepota razlozi su zbog koga je ova planina proglašena za nacionalni park ali i razlozi vaše buduće posete. Odličan predlog za pozne jesenje dane i zimske praznike je planinska kuća Tara. Građena je u maniru tradicionalnih tarskih kuća od drveta i kamena, a unutra vas čeka pravi komfor i domaća atmosfera.

Domaćini su više nego ljubazni i izaći će u susret svakoj vašoj potrebi.

 

 

4. Rajski konaci

Kažu da ambasadori imaju kraljevski tretman i da znaju gde se kriju najbolje stvari. Tako je slučaj i u ovoj priči. Predstavnici nekoliko zemalja, stalni su posetioci ovog rajskog dela Šumadije. Šta više, toliko se opuste da hodaju bosi po njihovom dvorištu.

Rajski konaci u blizini Gornjeg Milanovca jedan su od naših najpopularnijih smeštaja. U prilog tome idu i njihovi neverovatni recepti domaće kuhinje i koncept ishrane pod nazivom slow food kao jedinstveni odgovor na svima nam dobro poznatu brzu hranu - fast food. Ovo je njihova priča

 

 

5. Rudnik zvezda

Na jednom od ugašenih vulkana Srbije, planini Rudnik, krije se smeštaj veoma popularan kod domaćih turista. Na to je verovatno uticala i blizina gradskih centara odakle i dolaz najveći broj gostiju. Ovo je Rudnik Zvezda, smeštaj koji će vas iznenaditi svojim prijatnim ambijentom i ponudom domaće kuhinje. Ljubazni domaćini uputiće vas u čari ove planine koja ima toliko toga za pokazati. Pogledajte kako izgleda njihova ponuda

 

 

Smeštaji se polako popunjavaju pa nemojte oklevati da im pošaljete upit i rezervišete svoje mesto već narednih dana. Uživajte u prirodi Srbije!

 

 

Pokrovitelji